İZMİR / BORNOVA - Evrenosoğlu Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi.

Okulumuz İzmir İli-Bornova İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Evrenosoğlu Ortaokulu olarak Milli Eğitim Temel Kanunu doğrultusunda eğitime hizmet vermektedir.

Okulumuzun arsası 1958-1959 eğitim öğretim yılında Abdurrahman EVRENESOĞLU tarafından bağışlanmış olup, mahalle halkından Yakup SİPAHİ, Ahmet TOPÇUOĞLU ve Muharrem TUFAN'ın gayretleriyle arsa üzerine temel atılmıştır.

Devletimizin desteği ile 5 (beş) derslik olarak yapılan okul, adını arsayı bağışlayan kişinin soyadından alarak "EVRENESOĞLU İLKOKULU" olarak 1961 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu ana binaya ek olarak ihtiyaca göre ileriki yıllarda 3 (üç) ilave bina daha yapılarak eğitime kazandırılmıştır. İlk ek bina çevrenin yerleşime açılması nedeniyle 2 (iki) derslik olarak çevre halkı tarafından yapılmıştır. Okulun oyun bahçesinin yetersiz olması nedeniyle okulumuza MTK (Moda Tekstil Konfeksiyoncular) Kooperatifi tarafından 4150 metrekare arsa bağışlanmış olup, bu arsa üzerine 1988-1989 eğitim öğretim yılında 6 (altı) dersliği olan 2'nci bina ilave edilmiştir.

1961 yılında "İlkokul" olarak eğitim öğretime başlayan okulumuz 1994 yılında "İlköğretim Okulu" olmuştur. 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okulumuza 9 (dokuz) dersliği olan 3'ncü ek bina yapılmış ve 2004-2005 Eğitim Öğretim yılında normal öğretime başlamıştır.

Depreme dayanıklı olmayan 3 (üç) katlı binamız 2012 Mart ayında yıkılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 2 (iki) binada ikili eğitime geçilerek çalışılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında iki binada ikili eğitime devam edilmiştir. Tek katlı binamızın yıkım kararı çıkmış, bu bina üzerine 16 (onaltı) derslikli yeni bina yapımı kararı çıkmış, eğitimin aksamaması için konteynırlar getirilmiştir.

Okulumuzun adı 2012 yılında Evrenesoğlu'ndan "Evrenosoğlu"  olarak değiştirilmiştir. İlk ve orta okulların ayrılmasından sonra okulumuz "Ortaokul" olmuştur. 2012- 2013 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokul olarak hizmet vermektedir.

2014-2015 eğitim öğretim yılında ikili eğitim yapan okulumuzda 16/02/2015 tarihinde inşaatı biten A Blok'da eğitim öğretime başlanmış ve tekli öğretime geçilmiştir.

Okulumuz 26 Sınıfı, 1 Özel Eğitim Sınıfı, 1 Ana Sınıfı, 1 Öğretmenler Odası, 1 Arşivi, 3 İdare Odası, 1 Sistem Odası, 1 Çok Amaçlı Salonu, 1 Kantini, 1 Sığınağı, 5 Yardımcı Personeli, 55 Öğretmeni, 940 Öğrencisi ile Eğitim-Öğretime hizmet vermektedir.

Okul Fotoğrafı7Okul Fotoğrafı6Okul Fotoğrafı5Okul Fotoğrafı4Okul Fotoğrafı3Okul Fotoğrafı7

Yayın: 07.04.2015 - Güncelleme: 22.02.2020 13:03 - Görüntülenme: 2782

Etiketler :